Wie is zij

 

Ja, wie is nou die Zij in Team Wij voor Zij?

Zij is Desireé Dunar-van Dijk.Desiree Carola

Marion leerde Desireé kennen toen zij ging werken op een vakantiepark in Eerbeek, Desireé werkte daar al.
In augustus 2009 werd bij haar een zeldzame tumor in haar neus ontdekt. Zeldzaam, omdat die op haar leeftijd niet voorkomt, en dan ook alleen maar bij mensen die veel in stoffige omgevingen hadden gewerkt, zoals in fabrieken waar men hout en dergelijke bewerkt en verwerkt. Fijn om te weten hoor, maar dat veranderde niks aan het feit dat die tumor er zat!
Ze ging uiteraard de medische molen in, en er werd besloten te opereren. Dat ging goed, en de tumor is in zijn geheel verwijderd. Bestralingen werden dagelijkse kost, dit om te voorkomen dat als er nog iets was blijven zitten dan weer zou aangroeien.
Al snel liet Desireé zien dat ze ervoor ging. Natuurlijk, ze had veel om voor te leven. Haar vriend Lokman, en haar kinderen Denise en Jeremy.
Nadat de behandelingen achter de rug waren, pakte ze langzaam aan de draad weer op, en kwam af en toe weer op het werk om wat dingen te doen. Alleen thuiszitten is ook maar alleen, leuk als er bezoek was, maar hier kwam ze haar collega’s weer gewoon tegen en leek het of ze niet weg was geweest. Het plan was om over een aantal maanden weer lekker terug te komen, en rustig aan haar taken weer over te nemen.
In september 2010 bleek dat alles voor niks was geweest. Er werden uitzaaiingen geconstateerd in haar hersenen en een operatie zou te riskant zijn. Er werd bekeken of er andere mogelijkheden waren, zoals bestraling.
Helaas zou dat geen voordelen voor haar opleveren en werd dan ook besloten hier niet aan te beginnen.
Desireé liet nog een laatste wens in vervulling gaan, trouwen met haar Lokman. Een mooie ceremonie is het geweest, gewoon thuis in haar eigen huiskamer. En alsof het zo had moeten zijn gingen de kerkklokken luiden op het moment dat ze klaar waren. Dit was op donderdag 23 september.
Op 29 september 2010 heeft ze de strijd moeten staken, om 7.30 uur is ze overleden. Ze is slechts 37 jaar oud geworden.

Op 4 oktober hebben we afscheid van haar genomen.

Met haar op onze denkbeeldige bagagedrager zijn wij de Alpe d’Huez opgefietst, en ter nagedachtenis aan haar blijft zij het gezicht van ons team Wij voor Zij!